DVD en Kortfilm ‘Jongeren En Schulden’

Posted on November 5 2009 by

DVD No More CreditDoelgroep:
Leerlingen van de tweede en derde graad secundair onderwijs

Doelstellingen:
De doelstelling van deze kortfilm bestaat erin jongeren kennis te laten maken met andere jongeren die te maken hebben met schuldoverlast. De film heeft als doel om de schuldenproblematiek uit de taboesfeer te halen

  • wat is een budgetmeter?
  • hoe raak je in schulden? Jongeren getuigen.
  • tips van jongeren om niet in overmatige schuldenlast terecht te komen
  • kennismaking met verschillende vormen van schuldhulpverlening
  • bij welke instanties kun je terecht met schuldproblemen?
  • analyse van het shopgedrag van jongeren en vergelijken met het eigen winkelgedrag

De kortfilm brengt verschillende getuigenissen in beeld van jongeren met een schuldenprobleem. Zij spreken vanuit hun eigen ervaringen en willen andere jongeren behoeden voor dezelfde problemen waarmee zij worden geconfronteerd. Een tweede luik zoomt in op het ‘shopgedrag’ en op de ‘shopomgeving’ van jongeren.
Doorheen de film zit een dag uit het leven van een jongere in schulden verweven waarbij verschillende opmerkelijke aspecten vervat zitten.

Extra informatie:
Deze film en DVD is het resultaat van een project genoemd ‘Budget Survival Kids’ en heet eigenlijk ‘No more credit-game over’. Kijk het eerste deel van het filmpje ook op You-Tube: klik hier.

Downloads:
Vragenlijst voor leerlingen
Begeleidingsmateriaal leerkrachten

Bestellen:
Dit product kan via het Vlaams Centrum Schuldenlast besteld worden. Op de pagina ‘bestel producten‘ van deze website vindt u meer informatie en het bestelformulier.